یک عضو کمیته حقوق بشر مجلس با انتشار گزارشی پژوهشی درباره وضعیت زنان زندانی در انگلیس اعلام کرد که در این کشور 17 زندان ویژه زنان دائر است که در حال حاضر 4 هزار و 460 نفر در آن محبوس هستند.
به گزارش خبرگزاری فارس، فاطمه آلیا نماینده تهران و عضو کمیته حقوق بشر مجلس شورای اسلامی با انتشار گزارشی که نسخهای از آن در اختیار این خبرگزاری قرار گرفت، نوشت: چندی پیش گزارش وضعیت زنان زندانی در انگلیس به دستم رسید که منتظر گزارش تکمیلی آن بودم تا از آن برای پژوهشی در خصوص وضعیت حقوق بشر در این کشور مورد استفاده قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه موضعگیری سخیف و کینهتوزانه سایمون گس سفیر پیر استعمار و نیز حملات وحشیانه پلیس لندن به دانشجویان معترض انگیزهای برای مراجعه به این گزارش بود، گزارش پژوهشی خود در خصوص وضعیت زنان زندانی در انگلیس را با استناد به رسانههای این کشور ارائه کرد که متن آن در پی میآید:
روزنامه ایندیپندنت در گزارش مشروحی از وضعیت زنان زندانی در بازداشتگاههای انگلیس و گفتگو با خانم Maria Eagle معاون وزیر دادگستری آن کشور به گوشهای از ناهنجاریهای موجود در زندانهای انگلستان پرداخته و با اشاره به تأثیرات عمیق بازداشت "مادران " در زندانها، برخود آنها و فرزندانشان از تسری و استمرار آثار زیانبار افزایش شمار زندانیان زن ابراز نگرانی کرده است.
نکات عمده گزارش عبارت است از:
- هر چند بسیاری از زنان به اتهامات جزیی بازداشت شدهاند ولی تعداد زیادی از آنها رفته رفته به مجرمین حرفهای تبدیل گشتهاند؛ بنا بر اظهار وزیر دادگستری شمار زیادی از زندانیان، روانپریش و آسیبدیدگان اجتماعی و معتادان به مواد مخدرند که به جای نگهداری در آسایشگاهها و درمانگاهها روانه زندان شدهاند.
شمار زندانیان زن در انگلیس در چند سال اخیر دو برابر سال 1996 شده است؛ در انگلیس 17 زندان ویژه زنان دائر است که 14 باب آن در لندن قرار دارد و در حال حاضر نیز 4 هزار و 460 زن در زندانهای انگلیس بازداشت هستند که این رقم پنج درصد کل زندانیان این کشور است.
بیش از 900 تن از زنان زندانی خارجی هستند که بیشترشان را زنان نیجریهای و جامائیکایی تشکیل میدهند و اغلب آنها نیز، قاچاقچی مواد مخدر هستند.
یک سوم زندانیان زن نخستین تجربه بازداشت خود را سپری میکنند و شمار غالب که برای چندمین بار دستگیر شدهاند، در انتظار محاکمه به سر میبرند.
هماکنون موضوع کوچککردن زندانهای زنان و تقلیل ظرفیت آنها به بازداشتگاههای 20 تا 30 نفره در دست بررسی است که احتمال میرود این امر هم به لحاظ اقتصادی و هم به لحاظ تربیتی سودمندتر باشد.
وزیر دادگستری انگلیس به وجود خودآزاری، خودکشی و نیز آزار زندانیان توسط همبندان و همچنین کوتاهی دولت و مسئولان زندانها در حمایت از حقوق زندانیان اذعان نموده است:
- از شمار 4 هزار و 460 زندانی زن در انگلیس 33 درصد آنان در ارتباط با مواد مخدر، 19درصد به خاطر درگیری خشونتآمیز با اشخاص، 12درصد به جرم دزدی و جیببری، 9درصد به جرم سرقت مسلحانه و 27 درصد آنها نیز به دلیل ارتکاب سایر جرائم در زندان به سر میبرند.
- در میان زنان زندانی انگلیس 28 درصد متعلق به اقلیتهای نژادیاند و 55 درصد دارای فرزندان کمتر از 16 سال هستند؛ 20درصد آنها از داشتن یکی از والدین خود محروم بودهاند و تجربه نشان داده که با زندانی شدن مادران نه تنها فرزندان آنان دچار مشکلات شدهاند بلکه بنیان خانواده آنها از هم پاشیده و مضمحمل گردیده است.
- 78 درصد از زنان زندانی دارای مشکلات روحی و روانی هستند و 30 درصد از آنان تاکنون خودزنی کردهاند و در سال 2007 هشت نفر از آنها در زندان مردهاند.
- از بین زندانیانی که در فاصله سالهای 2004 تا 2007 آزاد شدهاند، 64 درصد بار دیگر محکوم گردیدهاند.
- مقوله زندان و زندانی در کشوری مانند انگلیس به تناسب تعریفی که اصولا از جرم و اعمال خلاف داده میشود، شاید بسیار متفاوت از جرائم و زندان در برخی دیگر از کشورها (از جمله ایران اسلامی) باشد؛ به عنوان نمونه تنها در یک مورد می توان در ساعات دیرهنگام روزهای شنبه و بامداد یکشنبه به خیل عظیم جوانان مهارگسیخته که در حاشیه خیابانها و اطراف کلوپها و میخانهها پراکنده و در کمال بی بندوباری در مقابل چشمهای پلیس به شنیعترین و وقیحانهترین رفتارها می پردازند، نظر افکند و تصویری شفاف از فرهنگ، اخلاق و تربیت نسل جوان این جامعه را دریافت و آنگاه با توجه به مشروعیت آنگونه رفتارها، عیار جرم و جنایت و بی عفتی را سنجید.
این موضوع فقط یکی از هزاران مسئله ناهنجاریهای جامعه انگلیس است که دولتمردان آن به جای توجه به آنها همواره در حال توطئهگری و آتش افروزی برای سایر کشورها هستند و بر کسی پوشیده نیست که وضعیت حقوق بشر در این کشور به شدت تأسفبار است؛ تحقیر و آزار رسانی به مهاجران و اقلیتهای دینی از جمله مسلمانان و بی احترامی به ارزشهای آنان از جمله حجاب، نقض حقوق بشر از طریق تقویت تروریستها و حمایت مادی و معنوی از آنها و دادن اماننامه به جنایتکاران از سایر موارد است.
تردیدی نیست که ملت بزرگ ایران، روباره پیر استعمار را به خوبی می شناسد و دشمنیهای تاریخی دولتمردان انگلیسی چه در دوره رژیم ستمشاهی و قبل از آن در ایجاد قحطی فراگیر و قتل عام مردم جنوب کشورمان و چه توطئههای آنان پس از پیروزی انقلاب اسلامی بر کسی پوشیده نیست و بهتر است مدعیان حقوق بشر که با فرافکنی دیگران را متهم به نقض حقوق شهروندان خود می کنند، اندکی در وضعیت خود تامل کنند.
فاطمه آلیا نماینده تهران در خانه ملت، علاوه بر عضویت در کمیته حقوق بشر، هیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و کمیته روابط خارجی این کمیسیون، عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی است.