3 نسل - میثم ظهوریان - سکینه محمدی که به همراه پسرعمه شوهرش، شوهرش را به قتل رسانده و با وی رابطه جنسی برقرار نموده است محکوم میشود.خبر به شکل مطلوب رسانههای دشمن انعکاس مییابد و پاسخ مشخصی نیز از رسانههای ما دریافت نمیشود. رییس جمهور برزیل خواستار آزادی وی میشود.کمدین فرانسوی و دوست رییس جمهور برای آزادی وی راهی ایران میشود.در جشنوارههای متعدد هنری و سینمایی موضوع به اشکال مختلف زنده نگه داشته میشود، عکسهای وی از ساختمان شهرداریها و استانداریهای مختلف اروپایی آویزان و یک قاتل تبدیل به قهرمان میشود.
- کاملیا شحاته همسر کشیش ارشد یکی از کلیساهای مصر در مراسمی رسمی در الازهر مسلمان میشود.با همکاری پلیس مصر وی تحویل کلیسا شده و در آنجا زندانی میشود.یکی دیگر از همسران کشیشهای همین کلیسا به مدت 5 سال است به همین اتهام در زندان کلیسا محبوس است. پاپ شنوده سوم، پاپ منطقه اسکندریه مصر و بزرگترین اسقف "مرقسیه" در جواب درخواستها برای آزادی این دو نفر میگوید"این مسئله بیش از حد بزرگ شده است و به صلاح کاملیا است که مدتی در محبس باشد ".و بعد هم با پررویی بیشتر میگوید "قبلا نیز چنین چیزی رخ داده و من گمان می کنم همانطور که وفا قسطنطین، همسر کشیش ابوالمطامیر فراموش شد، کاملیا هم فراموش می شود." همسر کشیش ابوالمطامیر هم پس از مسلمان شدن، 6 سال در حبس کلیسا بود. کمتر کسی حتی در جهان اسلام نام کاملیا و وفا را شنیده است.حتی تظاهرات مصریها در حمایت از او نیز بازتاب چندانی در رسانههای ما ندارد.
- در حالی که قتل مجهول و مشکوک ندا آقا سلطان برای ماهها بهانه اخبار مختلف شبکههای دشمن بوده و الهام دهنده ساخت مستند، فیلم، نقاشی و کاریکاتور و مجسمهو داستان های متعدد بر علیه انقلاب اسلامی است، شهادت راشل کوری دختر آمریکایی که در غزه و در جلوی دوربینها توسط بلدوزر اسراییلی به شهادت میرسد هنوز در قالب هیچ یک از قالبهای اثرگذار رسانهای ترجمه نشدهاست.
-دکتر عافیه صدیقی متخصص بیولوژی و بیوفیزیک از دانشگاه برجسته " ام آی تی " که به همراه دخترش توسط اف.بی.آی در پاکستان ربوده و به زندان بگرام افغانستان برده شده است و سالها در زندانهای این کشور شکنجه شده است، به دلیل آنچه که حمله به بازجویان خود در زندان نامیده میشود در دادگاه آمریکا محاکمه و به 86 سال زندان محکوم میشود.
- مومیا ابوجمال، فعال رسانهای مسلمان امریکایی و رئیس انجمن روزنامهنگاران سیاه پوست فیلادلفیا در سال 1982 به اتهام قتل اتفاقی افسر پلیسی که در حال ضرب و شتم بدون دلیل وی بودهاست، به اعدام محکوم شد و تا به امروز منتظر اجرای حکم خود است. ابوجمال پیش از دستگیری به عنوان یکی از فعالان اجتماعی شناخته میشد و به صراحت در ابراز عقاید سیاسی و انتقاد از نابرابری نژادی و خشونت پلیس امریکا مشهور بود.
- 303 نفر از بیش از 1090 نفری که در جریان تظاهرات مخالفان گردهمایی گروه 20 در کانادا دستگیر شده بودند در دادگاهی در اونتاریو کانادا محاکمه شدند.در حالی که حجم اعتراضات و تخریب و پراکنش جغرافیایی آشوبهای تهران دهها برابر اعتراضات کاناداییها است و دخالت سازمانهای مسلح مخالف و حمله به پایگاههای نظامی بسیج و سپاه در تهران نیز موردی است که حتی به شکل سادهتر نیز در کانادا رخ ندادهاست، حجم محاکمات در کانادا بیش از آشوبهای پس از انتخابات ایران میباشد.اما در حالی که تا ماهها پس از انتخابات شبکههای غربی مملو از اخبار محاکمات و خشونتهای انتخاباتی در کشور ما است ،رسانههای ما در مقایسه با شکل پوشش غربیها به حوادث پس از انتخابات چقدر توانستند این ماجرا را منعکس کنند؟
به نظر میرسد در عرصه جنگ رسانهای که بخش عمدهای از جنگ نرم میباشد تنها مشکل ما عدم وجود سوژههای مناسب و حتی رسانه نداشتن نیست.آیا از همین رسانههای موجود خودمان به اندازه کافی استفاده کردهایم . اگر ملاحظات دولتی مانع دخالت دستگاههای اجرایی است آیا ما چند تشکل مردمنهاد قدرتمند نداریم تا از طریق عمومی نمودن این موضوعات از ابزار حقوق بشری غرب را بر علیه خودش استفاده کنیم.
به نظر میرسد در حالی که بخش عمدهای از دیپلماسی عمومی و رسانهای در غرب به دوش سازمانهای ظاهرا مردم نهاد قرار دارد و دولت نیز فعالانه به لحاظ مالی و لجستیکی از این سازمانها حمایت میکند، اما در کشور ما اعتماد کافی به سازمانهای مردمی (حتی مذهبی) از سوی دولت وجود نداشته و دولت صرفا چارچوبهای بسته خود را که فاقد کارآیی لازم در این جنگ نرم میباشد برگزیده است.