مدیران رسانه های غربی بخوانند

مدیران رسانه های غربی بخوانند

حقوق بشر یکی از مهم‌ترین موضوعات در حقوق بین الملل معاصر است به طوری که بیشتر کشورهای جهان پایبندی خود را به هنجارهای حقوق بشر مورد تاکید قرار می دهند و در چارچوب حقوق بین الملل اتهام نقض حقوق بشر قویترین شکایتی است که می توان مطرح کرد.

سه چهارم کشور های دنیا تعهدات بین المللی قانونی برای اجرای این حقوق را بوسیله عضو شدن در کنوانسیون بین المللی حقوق بشر پذیرفته اند و تقریبا همه کشورهای دیگر به گونه ای محتوای این کنوانسیون را تایید کرده اند و تعهد خود را نسبت به آن اعلام کرده اند.

هر چند که تاکنون تعریف چندان دقیقی از حقوق بشر که مورد پذیرش همه کشور ها باشد ارایه نشده است، اما حساسیت بسیاری نسبت به رعایت آن وجود دارد.

در این میان کشورهایی مانند آمریکا، انگلیس، کانادا، فرانسه و آلمان از جمله کشورهایی هستند که همواره داعیه حفظ و حمایت از حقوق بشر و آزادی های اساسی در جهان را داشته اند و تلاش کرده اند که به انحای مختلف خود را حامی حقوق انسان ها در اقصی نقاط جهان نشان دهند.

این کشور ها با تمسک به ابر رسانه ها و به کار گیری بازی های قدرتمند روانی، وضعیت کشورهای خود را به دنیا نمونه ای از مهد قانون مداری نشان می دهند و از سوی دیگر این به اصطلاح مدافعان حقوق بشر در دنیا حتی توانایی ایجاد و حفظ حداقل حقوق شهروندان خود را ندارند و دنیا شاهد نابودی ارزش ها ی اخلاقی در این جوامع است.

کشورهای مختلف، علی رغم تفاوت در نگرش‏ها، حقوق بشر را چون ضرورتی انکارناپذیر پذیرفتند. اما متاسفانه در حال حاضر کشورهای قدرتمند در صدد سو استفاده از این پدیده انسانی هستند. امروزه غرب به سرکردگی آمریکا با استفاده از قدرت رسانه ای به سر پوش گذاشتن بر تبعیض ها و بی عدالتی های موجود در کشور های خود اهتمام می ورزند و از سوی دیگر نقض حقوق بشر هر چند در ابعاد کوچک در کشورهای دیگر را برجسته می سازد.

در همین راستا، مساله حقوق بشر به ابزار و دستاویزی برای تحت فشار قرار دادن کشور های دیگر تبدیل شده است. لذا هراز چند گاه علیه کشورهای مختلف به ویژه کشورهایی که تلاش دارند استقلال عمل خود را در زمینه های مختلف حفظ کنند و تن به سلطه غرب نمی دهند، گزارش هایی در رابطه با نقض حقوق بشر منتشر می کنند.
آنهادر حالی به وضعیت حقوق بشر در کشورهای دیگر اعتراض می کنند که به اذعان سازمان ها و مراکز مدافع حقوق بشر و حتی گزارش های رسانه ها و سازمان های داخلی خودشان، نقض حقوق بشر در آن کشورها بسیار گسترده است.
در این گزارش، بخشی از موارد عدیده نقض حقوق بشر در این کشورها با هدف تنویر افکار عمومی ذکر می شود:

** وضعیت حقوق بشر در آمریکا
حقوق بشر مساله ای است که همیشه دستاویزی برای قدرت های بزرگ بوده است تا به وسیله آن کشورهای مستقل را تحت فشار قرار دهند تا به اهداف سلطه گرانه خود برسند. در این میان، دولت آمریکا هر ساله با انتشار گزارشی، وضعیت حقوق بشر در کشورهای مختلف را بررسی می کند. اما نکته قابل تأمل این است که هرگز تصویری روشن از وضعیت نابهنجار و اسفناک حقوق بشر در آمریکا به دست نمی دهد.
آمار قتل، جرم و جنایت، تجاوز و... در این کشور به طور نگران کننده ای رو به افزایش است، در حالی که سیاست مداران این کشور چشم خود را به روی این واقعیات بسته اند.
فساد در میان دولتمردان آمریکا هم امری عادی به شمار می رود و این کشور را روز به روز در سراشیبی شکست و تباهی به پیش می برد.

نقض حقوق بشر و تضییع آزادی های فردی و اجتماعی در جامعه آمریکا در حیطه های مختلف محسوس و مشهود است. از جمله می توان به موارد کلی زیر و مصادیق آن، که توسط رسانه های برجسته شده است، اشاره کرد:
* وضعیت حقوق مدنی و سیاسی در آمریکا
- قوانین انتخاباتی آمریکا، مثال بارز نقض حقوق و آزادی‌های سیاسی در این کشور
* تبعیض نژادی و قومیتی در آمریکا
- در قرن 21؛ رسانه‌های آمریکایی: تبعیض نژادی در آمریکا بیداد می‌کند
- استمرار و افزایش روزافزون تبعیض نژادی در آمریکا
- تبعیض نژادی در دسترسی به آب سالم در آمریکا
- تبعیض نژادی، خشونت و تنبیه بدنی در مدارس آمریکا بیداد می کند
- تبعات دستگیری استاد سیاه‌پوست دانشگاه هاروارد
- تداوم نژاد گرایی در آمریکا
- سازمان ملل متحد از تبعیض نژادی در آمریکا بشدت انتقاد کرد
- نقض حقوق اقلیت های مذهبی و قومی
- رشد 30 درصدی تبعیض نژادی علیه مسلمانان آمریکا
- فراگیر شدن تبعیض‌ نژادی و رفتار ناعادلانه در آمریکا
* نقض حقوق مسلمانان، بخصوص زنان محجبه
- جنگ حجاب به آمریکا رسید
- نقض حقوق زنان محجبه امریکا با دستاویز افزایش امنیت مؤسسات مالی
- توهین شدید گوینده آمریکایی به اسلام
- توهین دوباره جمهوریخواهان به مسلمانان
- اعتراض گسترده مسلمانان جهان به اهانت بازجویان آمریکایی به قرآن کریم
* نقض حقوق زنان و کودکان
- افزایش 52 درصدی خشونت، تجاوز جنسی به 400 هزار کودک و 94 هزار زن در آمریکا
- ارتش امریکا، حضور زنان، نماد برابری یا تبعیض؟
- 300 هزار کودک آمریکایی در معرض خطر
- نقض حقوق بشر توسط محاکم قضایی و اجرای قوانین در آمریکا
- گوانتانامو؛ نماد حقوق بشر آمریکایی

** انگلیس؛ از هیاهوی خبری تا واقعیت
آنچه هم اکنون در برخی کشورهای به اصطلاح پیشرفته و مدعی دمکراسی و رعایت حقوق بشر اتفاق می افتد با آنچه که در رسانه های مدعی همین ادعا انتشار می یابد بسیار متفاوت و غیرقابل باور است.
انگلستان از جمله این کشورهاست که موارد نقض حقوق بشر در این کشور را می توان به صورت زیر طبقه بندی کرد:
- عدم رعایت آزادی های فردی و اجتماعی
- برخورد با مخالفان و منتقدان
- ممنوعیت فعالیت برخی گروههای سیاسی
- افزایش خشونت های خانوادگی
- نابرابری های جنسیتی
- افرایش میزان جرم و جنایت
- محکومیت های ناعادلانه و غیرواقعی اقلیت های مذهبی بخصوص مسلمانان
- بازداشت و زندانی کردن دانشجویان در انگلیس به جرم داشتن عقاید اسلامی
- فقر لجام گسیخته و ...
نکته جالب توجه این است که علی رغم نقض گسترده حقوق بشر در انگلیس، بنگاه های خبری و دستگاههای تبلیغاتی این کشور سعی در کتمان و عدم انعکاس واقعی آنها دارند.
یک تحلیلگر اجتماعی در امور مربوط به خشونتهای خانوادگی در رابطه با وضعیت موجود در انگلیس می نویسد: این موضوع در جامعه انگلیس به شکلی حاد و بحرانی درآمده و زنان آسیایی در واقع قربانیان خاموش خشونتهای خانوادگی در انگلیس هستند.
نارش یوری در گزارش خود با نام «بحران پنهان» می نویسد: شمار زیادی از قربانیان آسیایی خشونتهای خانوادگی از این موضوع در هراسند که چنانچه از خانواده ای که در آن مورد آزار و اذیت قرار می گیرند پا به بیرون بگذارند، ممکن است وادار به ترک این کشور شده و آواره شوند.
تبعیض جنسیتی و آزار و اذیت فقط گریبانگیر زنان غیرانگلیسی و مهاجر نیست. بر اساس تازه ترین آمار منتشر شده درباره خشونتهای خانوادگی در انگلستان، از هر چهار زن، یک زن به طور فیزیکی از سوی مردی که با وی زندگی می کند مورد آزار و اذیت قرار می گیرد. در عین حال هر هفته دو زن در این کشور کشته می شوند و در 90 درصد این حوادث نیز بچه ها در همان اتاقی که این خشونت صورت می گیرد، حضور دارند.
همچنین برمبنای تحقیقی که از سوی دانشگاه لستر در سال 2005 صورت گرفت، گفته می شود از هر پنج زن در انگلیس، یک زن در مقطعی از زندگی اش قربانی تهدید و آزار شده است.
زنان جامعه بریتانیا علاوه بر تحمل مصائبی که شرح آن رفت، از نابرابری ها و تبعیض های جنسیتی نیز در رنجند و آسیب های زیادی را متحمل می شوند.
به عنوان مثال دستمزد زنان کارمند نسبت به مردان در شرایط برابر 27 درصد کمتر است، بدین معنی که میانگین حقوق دریافتی مردان حدود 31 هزار پوند و زنان 24 هزار پوند در ماه می باشد. همچنین در اقدامی به ظاهر غیرقانونی، در اغلب موارد زنان به محض باردار شدن شغل خود را از دست می دهند.
درعین حال دامنه جرم و جنایت بسیار فراتر از چارچوب خانواده است و افزایش آمار مصرف مواد مخدر، طلاق و انتقال بیماریهای جنسی، انگلیس را سردمدار و طلایه دار جرم و جنایت در اروپا قرار داده است.
طبق آخرین گزارش ها و تازه ترین آمارها، انگلیس از حیث کمبود مهارت های آموزشی در یک چهارم جمعیت 25 تا 34 ساله، افزایش میزان طلاق و مادران مجرد، افزایش جرم و جنایت، اعتیاد به الکل و مواد مخدر در کشورهای اروپایی رکورددار است.
انگلیس همچنین بالاترین نرخ حاملگی در نوجوانان در اروپا را به خود اختصاص داده است. این کشور در کنار کشورهایی چون ایرلند و هلند بالاترین نرخ جنایت را داراست و این میزان در لندن به نسبت دیگر شهرهای اتحادیه اروپا بیشتر است. این میزان حتی از نیویورک و استانبول نیز بیشتر است.
مارتین نیولند یکی از اعضای موسسه مک لینز که این گزارش را ارایه داده است معتقد است که این آمار نشان دهنده جامعه از هم پاشیده انگلیس است.
اما شاید یکی از دلایل افزایش جرم و جنایت را بتوان در موضوعی یافت که خبرگزاری نووستی به آن اشاره کرده و آن علاقه مجرمان و جنایتکاران به انگلیس است.
ریانوستی در گزارشی عنوان کرد افرادی که از پذیرش مسوولیت ارتکاب جرایم خود در روسیه شانه خالی می کنند، انگلیس را برای فرار بر سایر کشورهای جهان ترجیح می دهند. بر همین اساس انگلیس نیز در طی ده سال گذشته از استرداد اشخاصی که مرتکب جرایم و جنایات مختلفی در روسیه شده اند، خودداری کرده است.
بنا به ادعای دادستانی روسیه، مسکو از سال 2002 بارها خواستار استرداد 31 متهم تحت پیگرد دادستانی از جمله قاتلان، تروریست ها و اختلاس کنندگان شده، اما لندن نه تنها از این موضوع سرباز زده بلکه به پنج تن از آنان پناهندگی سیاسی هم داده است.
گزارش رییس کمیته حسابرسی های عمومی در پارلمان انگلیس در رابطه با نقض آزادی های اساسی در بعضی از شهرها نگران کننده تر به نظر می رسد. بر اساس این گزارش، بعضی از مراکز شهرها به مناطقی تبدیل شده اند که بعد از تاریکی هوا دیگر نمی شود به آن مناطق قدم گذاشت چون جوانان مست و عربده کش مانند ارتشهای اشغالگر رفتار میکنند.
این کمیته معتقد است که وزارت کشور انگلیس از سال 1997 تا کنون تحقیق نکرده است که چه رفتارهای ضداجتماعی بیش از همه تاثیرگذار بوده اند و در ضمن با چنین افراد و رفتارهای ضداجتماعی و لاابالی گرانه جدی برخورد نمی شود.
به اعتقاد یک نهاد خیریه بین المللی، شاید بتوان ریشه غالب ناهنجاریها و مشکلات اخلاقی و اجتماعی را در فقر جستجو کرد، عاملی که بیشتر از سایر کشورهای اروپایی در انگلیس به چشم می خورد.
آکسفام که نهادی خیریه و بین المللی است و در فعالیتهای بشردوستانه کمک رسانی بین المللی شرکت می کند، در گزاشی نوشت: حدود یک چهارم جمعیت انگلیس زیر خط فقر زندگی می کنند، از هر چهار نفر یک نفر در فقر هستند و به عبارتی حدود 13 میلیون نفر در انگلیس فقیر هستند که این شامل یک کودک از هر سه کودک می شود. شش میلیون و 500هزار نفر بزرگسال بدون لباسهای گرم هستند، بیش از 10 میلیون و 500 هزار نفر در ناامنی مالی به سر می برند، 9 میلیون و 500 هزار نفر قادر به تامین وسایل گرامازا برای منازلشان نیستند و 18 درصد بچه ها بدون لوازمی هستند که اکثر مردم به آنها به عنوان وسایل مورد نیاز بچه ها و نیازهای کودکان نگاه می کنند.
این گزارش افزود: همچنین در سال 2006 در انگلیس و ولز، 5/10 درصد از افراد بین 16 تا 59 سال مواد مخدر مصرف کرده اند، 4/13 درصد از این تعداد به مواد مخدر خطرناکی چون هروئین اعتیاد دارند و 7/88 درصد از افراد بین 16 تا 50 ساله به حشیش اعتیاد دارند؛ هر چند به نظر می رسد این ارقام و آمار بعد از گذشت چهار سال رشد فزاینده ای داشته باشد.
پژوهشگران دانشگاه یورک انگلیس نیز در بررسی وضع کودکان این کشور از حیث مسکن، بهداشت، امنیت، آموزش و ارتباطات اعلام کردند که کودکان انگلیسی با فقر شدیدی دست به گریبان هستند. نتایج این پژوهش نشان می دهد که 17 در صد کودکان انگلیسی در خانه هایی زندگی می کنند که بزرگترهایشان بیکار هستند؛ این بالاترین رقم در اروپا است. در عین حال 12 میلیون کودک و نوجوان انگلیسی غمگین ترین و ناسالم ترین کودکان در بین کشورهای ثروتمند اروپا هستند.
فارغ از مشکلات و معضلات اقتصادی و اجتماعی که تنها به گوشه ای از آنها اشاره شد، تبعیض و اختلافات نژادی و عقیدتی از دیگر مسایلی است که جوامع اروپایی و بخصوص انگلیس سعی در کتمان آن دارند و به گونه ای غیرحقیقی و غیرواقعی در رسانه های خود منعکس می سازند.
از جمله مصادیق ادعای فوق، می توان به محدودیت و ممنوعیت فعالیت برخی گروه های سیاسی، محکومیت های ناعادلانه و غیرواقعی اقلیت های مذهبی بخصوص مسلمانان در دادگاه های این کشور و همچنین بازداشت و زندانی کردن دانشجویان در انگلیس به جرم داشتن عقاید اسلامی اشاره کرد.
محکومیت به شش سال زندان برای سه مسلمان انگلیسی که در تظاهرات علیه چاپ تصاویر موهن روزنامه دانمارکی علیه پیامبر اسلام شرکت کرده بودند، ممنوعیت فعالیت گروههای سیاسی "تحریک نفاذه شریعت محمدی" و "جماعت المجاهدین بنگلادش" در انگلستان به اتهام شرکت در فعالیت های تروریستی بین المللی، و افزایش بیش از حد آمار مظنونان در انگلیس به اتهام مقابله با تروریسم در این کشور، مواردی از این دست است.
گفتنی است که از نقطه نظر حقوقی زمانی که فعالیت گروهی سیاسی در انگلیس ممنوع می شود این بدین معناست که فعالیت آن گروه و سازمان دیگر در سراسر انگلیس ممنوع و غیرقانونی می شود و عضویت در آن گروه و سازمان و یا حمایت از آنها جرم محسوب خواهد شد.

** نقض حقوق بشر در کانادا
کانادا دارای حکومت مشروطه سلطنتی با نظام فدرال و دولت پارلمانی است. سیستم دولت در کانادا متشکل از دو سطح است ،فدرال و ایالتی که ایالت های خودمختار بسیاری دارد. کانادا دارای دو مجلس قانونگذاری (سنا با ‎ 104و مجلس عوام با ‎ 301نماینده ) است. این کشور باداشتن نماینده ازجانب ملکه انگلیس زیر نظرانگلیس اداره می‌شود. در حقیقت رییس کشور ملکه انگلیس و رییس دولت نخست وزیر است.
این کشور از یک طرف با تبلیغات و هیاهو کانادا را بهشت روی زمین معرفی می کند و اتباع کشورهای در حال توسعه و توسعه نیافته را تحت عناوین پناهنده و غیره می‌پذیرد و از طرف دیگر با اعمال سیاستهای نژادپرستانه حقوق همین افراد را در داخل کشور به بدترین شکل تضییع می‌کند.
در همین راستا وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاییز سال گذشته کتابی با عنوان "نقض حقوق بشر در کانادا"‌ منتشر کرد.
بر اساس یافته های این کتاب، موارد نقض حقوق بشر در کانادا به شرح زیر می باشد:
- تطابق نداشتن کانادا با تعهدات بین‌المللی حقوق بشر
- نقض حقوق اقتصادی – اجتماعی و فرهنگی
- نقض حقوق سیاسی و مدنی
- نقض حقوق بشر بومیان
- نقض حقوق بشر پناهندگان و مهاجران
- نقض حقوق بشر زنان و کودکان
- خشونت و سوء استفاده‌های پلیس کانادا
- خشونت علیه زنان
- نبود حمایت از کودکان
- کودکان و تجاوز جنسی
- وحشیگری پلیس علیه افراد بی گناه
- آزار نژادی توسط پلیس کانادا
- اعمال تبعیض علیه بومیان
- نقض آزادی های مذهبی و ...

** فرانسه از مهد دموکراسی تا نقض حقوق بشر
کمتر کسی است که از شنیدن عبارت " نقض حقوق بشر در فرانسه " تعجب نکند زیرا این کشور به مهد دموکراسی و حقوق بشر معروف است و اولین اعلامیه حقوق بشر نیز در این کشور تدوین و منتشر شده است.
اما شواهد زیادی نقض گسترده حقوق بشر در این کشور مدعی دموکراسی و حقوق بشر را تایید می کند که از جمله آنها به موارد زیر می توان اشاره کرد:
- نقض حقوق اقلیت ها به ویژه مسلمانان
- برخورد خشونت آمیز اعضای پلیس با مردم
- اوضاع وخیم زندان ها و بازداشتگاه ها
- عملکرد نامناسب دادگستری
- ممنوعیت انتقاد از صهیونسم
- ممنوعیت انکار هولوکاست
- نقض حقوق مسلمانان
- رفتار همراه با تحقیر ، توهین و تبعیض با مسلمانان
- نقض حقوق فرانسوی های آفریقایی تبار یا خاورمیانه ای
- انتفاد نهاد های حقوق بشری از فرانسه
- نقض حقوق زنان و ...
در حالی که آزادی عقیده و بیان از اساسی ترین آزادی های مندرج در اعلامیه جهانی حقوق بشر است، نوشتن هرگونه مطالب انتقادی در باره صهیونیسم و انکار هولوکاست در فرانسه ممنوع است.
طبق ماده 19 اعلامیه جهانی حفوق بشر: "هر فردی حق آزادی عقیده و بیان دارد و این حق، مستلزم آن است که کسی از داشتن عقاید خود بیم و نگرانی نداشته باشد و در کسب و دریافت و انتشار اطلاعات و افکار، به تمام وسایل ممکن، و بدون ملاحظات مرزی، آزاد باشد."
اما برخلاف ماده 19 اعلامیه حقوق بشر، "روژه گارودی "نویسنده و محقق فرانسوی تنها به دلیل ترویج اندیشه و نوشتن کتابی‏ تاریخی و طرح واقعیاتی مستند درباره صهیونیسم بین‏الملل و انکار هولوکاست در دادگاه های این کشور محاکمه و محکوم شد.
- نقض حقوق مسلمانان
6 میلیون مسلمان در فرانسه زندگی می کنند که 10 درصد کل جمعیت این کشور را شامل می شوند و از نظر مذهبی بعد از کاتولیک ها به عنوان دومین گروه مذهبی فرانسه به شمارمی آیند، اما دولت فرانسه به بهانه دفاع از ارزش های سکولار خود مسلمانان این کشور را از آزادی های فردی واجتماعی محروم کرده است و با به اجرا گذاشتن قانون منع حجاب از تحصیل دختران محجبه در مدارس و دانشگاه های این کشور ممانعت به عمل می‏آورد.
این در حالی است که دانش آموزان یهودی با عرق چین و دانش آموزان مسیحی با صلیب به مدرسه می روند؛ اما دختران مسلمان با حجاب را از مدرسه اخراج می کنند.
همچنین رفتار همراه با تحقیر ، توهین و تبعیض با مسلمانان از دیگر موارد نقض حقوق بشر در این کشور است و در سال های پس از حادثه تروریستی 11سپتامبر 2001 در اغلب کشورهای غربی از جمله فرانسه به بهانه مبارزه جهانی با تروریسم ،سخت گیری ها و خشونت های پلیس علیه مسلمانان بیشتر شده است.
مسلمانان فرانسه علی رغم جمعیت ده درصدی خود هیچ نماینده ای در ارکان اصلی قدرت حتی پارلمان این کشور ندارند در حالیکه یهودیان که تنها یک درصد جامعه فرانسه را تشکیل می دهند دارای نفوذ و قدرتی فراگیر در تصمیمات کلان سیاسی در این کشور هستند.
- نقض حقوق فرانسوی های آفریقایی تبار یا خاورمیانه ای
بدرفتاری پلیس فرانسه با شهروندان فرانسوی آفریقایی تبار یا خاورمیانه ای یکی از بزرگ ترین معضلات جامعه این کشور است. در گزارش سازمان عفو بین الملل مربوط به سال 2004 در این مورد چنین آمده است: بدرفتاری پلیس فرانسه با اقلیت های قومی‏مذهبی این کشور نسبت به سال قبل 20 برابر افزایش داشته است. همچنین پلیس افراد عرب تبار و یا سیاه پوست را مرتب در مترو بازرسی و کنترل می‏کند ولی به دیگران کاری ندارد.
تبعیض نژادی بر علیه شهروندان فرانسوی آفریقایی تبار به ویژه در زمینه ارایه خدمات بهداشتی، درمانی و کار و آموزش کاملا مشهود است.مقایسه سطحی میان وضعیت معیشتی سفید پوستان و سیاه پوستان نشان می دهد که فرانسویان نژاد پرست همچنان هموطنان سیاه پوست خود را به چشم بردگان می نگرند. سیاه پوستان محروم حومه پاریس که ده ها سال است، تلاش می کنند تا وضع معیشتی خود را بهبود بخشند؛ برای اشتغال و اقامت در پاریس با موانع عدیده ای روبرو می شوند زیرا دولت فرانسه آنان را شهروندان درجه دو به شمار می آورد.
- انتفاد نهاد های حقوق بشری از فرانسه
در سال های اخیر در گزارش های سازمان های حقوق بشری از جمله سازمان عفو بین الملل نام فرانسه در لیست کشورهایی ‏قرار دارد که قتل های غیرقانونی در آنجا به وقوع پیوسته است و بازداشت شدگان مورد شکنجه و سوء رفتار واقع می‏شوند.
کمیسر حقوق بشر شورای اروپا پس از یک بازدید 16 روزه از زندان ها، بیمارستان های روانی،و بازداشتگاه های فرانسه از اوضاع اماکن نام برده ابراز نارضایتی کرد. تعداد زیاد زندانیان و کمبود امکانات از جمله موارد نارضایتی او به شمار می روند. او از وضع بد زندان "بومت" یاد کرد و بازداشتگاه کاخ دادگستری پاریس را "وحشتناک" خواند.
در گزارش دیده‌‌بان حقوق بشر به قلم "جودیث سندرلاند" آمده است: "فرانسه به بهانه مبارزه با تروریسم، افراد زیادی را مدت‌های طولانی در بازداشت موقت یا تحت انواع شکنجه‌ها در بازجویی قرار می‌دهد."
وضعیت بد زندان‌های فرانسه به گونه‌ای است که برخی از زندانی‌ها به دلیل فشارهای مختلف اقدام به خودکشی می‌کنند.
"آلوارو ژیل رابلز" کمیسر حقوق بشر اتحادیه اروپا، سال گذشته گزارشی تحت عنوان " وضعیت نامطلوب احترام به حقوق بشر در فرانسه، در مقایسه با دیگر اعضای اتحادیه اروپا" ارایه کرد.
در این گزارش 184 صفحه ای آمده است: "فرانسه همواره یکی از سه عضو اتحادیه اروپا بوده است که توسط دادگاه اروپایی حقوق بشر در ارتباط با شکایت اتباع فرانسه محکوم شده و این روند از سال 1999 فزاینده بوده است."
رابلز در بخشی دیگر از گزارش خود ضمن اشاره به وضعیت وخیم زندان های فرانسه، اوضاع در این زندان ها را "مثال زدنی" توصیف کرد و افزود: "تعداد قابل ملاحظه و تراکم جمعیت زندانیان، وضعیت زندان ها را دور از شأن انسانی کرده است.
"نقض حقوق زنان" از دیگر موارد نقض حقوق بشر در فرانسه است. بر اساس گزارش رابلز، "در هر ماه به طور متوسط 800 زن در فرانسه در اثر خشونت های خانوادگی به قتل می رسند و در مجموع سالیانه 10 درصد زنان فرانسه قربانی خشونت می شوند."
سازمان عفو بین الملل نیز اواخر آذر 1387 با انتقاد از شرایط غیر انسانی مراکز نگهداری مهاجران در فرانسه از مقام های این کشور خواست به این وضع پایان دهند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، عفو بین الملل در بیانیه ای اعلام کرد، یک نوار ویدئویی و عکس هایی از مراکز نگهداری غبر انسانی مهاجران "پاماندزی " در جزیره مایوت، برای وزارت کشور و مهاجرت فرانسه ارسال کرده است.
در این نوار ویدئویی که در پایگاه اینترنتی سازمان عفو بین الملل نیز قابل مشاهده است، تصاویری از زنان، مردان و کودکان در میان انبوهی از زباله ها مشاهده می شود.
عفو بین الملل می گوید، کمیسیر حقوق بشر شورای اروپا و کمیسیون ملی امور امنیتی فرانسه نیز شرایط غیر انسانی نگهداری این مهاجران غیر قانونی را محکوم کرده اند.
به این ترتیب مشاهده می شود با گذشت بیش از دو قرن از انقلاب کبیر فرانسه که با شعار برابرى، برادرى و آزادى براى همه شهروندان صرف نظر از تفاوت‏هاى قومى، نژادى، طبقاتى، جنسى و مذهبى به پیروزی رسید و الهام بخش بسیاری از انقلاب های مردمی بوده است، در حال حاضر این کشور خود از ناقضین حقوق بشر محسوب می شود .

** نقض حقوق بشر در آلمان
جامعه آلمان شاهدنقض شدید حقوق بشر در این کشور است.
مردم این کشور به خصوص زنان، کودکان و کارگران از سوی دولت مورد تبعیض واقع می شوند و بر خلاف آن که دولت آلمان پیوسته از برابری شرایط برای مردم خود داد سخن می دهد از عدم برابری رنج می برند .
از سوی دیگر اشکال مختلف تبعیض نژادی در جامعه آلمان عمیقا ریشه دار است. پناهجویان در این کشور در شرایط زندگی بسیار بدتری نسبت به آلمانی های این کشور به سر می برند .
وضعیت کودکان مهاجرین از دیگر پدیده‌های نقض حقوق کودکان در آلمان می‌باشد. اخبار حکایت از آن دارد که در آلمان حقوق پایه‌اى کودکان، مانند حق برخوردارى از آموزش مجانى در مدارس، مدام مورد تهدید است و بر شمار کودکانى که به دام فقر گرفتار می آیند روز به روز افزوده مى‌شود.
تبعیض دینی نیز که برخواسته از نگرش دولت و مردم در این کشور است زمینه آزار اقلیت های دینی در این کشور را به وجود آورده است . به عنوان مثال حجاب زنان مسلمان از سوی دولت آلمان به عنوان مشکلی برای جامعه آلمان مطرح و همواره سعی در ممنوعیت و حذف آن در مدارس و دانشگاه ها شده است .در این کشور شرایط زندگی برای دانشجویان خارجی هم با تبعیض همراه است .
اینها همه تنها بخشی از عدم رعایت حقوق بشر در آلمان است که از فیلترینگ ابر رسانه های این کشور عبور کرده و منتشر شده است . مواردی از نقض حقوق بشر از سوی کشور آلمان تیتر وار به شرح زیر است:
* زنان محجبه و جامعه آلمان
- منع حجاب آموزگاران مسلمان آلمان، نقض آشکار حقوق بشر
- چرا بانوی محجبه مصری تیتر یک نشد؟ (شهادت "مروه الشربینی" بانوی محجبه مصری)
- دسته بندی : آزادی و دموکراسی غربی؟! ( شهادت "شربینی " در دادگاه آلمان فجیع‌ترین نقض حقوق بشر است )
* تبعیض نژادی
- انتقاد از وضعیت حقوق بشر آلمان
- 40 درصد شرق‌نشینان آلمان بیگانه‌ستیزند
- گزارشگرسازمان ملل،نگرانی مسلمانان از تبعیض نژادی درآلمان را تاییدکرد
- ملیت به اعتبار « داشتن خون آلمانی»
* وضعیت حقوقى کودکان پناهجو در آلمان
- کارنامه آلمان 15 سال پس از تصویب ”کنوانسیون حقوق کودک“ درخشان نیست.
* کودک آزاری و فقر در میان کودکان آلمان
- افزایش کودک آزاری در آلمان
- وزیر امور خانواده آلمان در مورد افزایش کودک آزاری در این کشور هشدار داد
- در آلمان هر روز ‎ 44مورد کودک آزاری جنسی ثبت می‌شود
- کودکان قربانیان اصلی فقر در آلمان؛افزایش فقر در میان کودکان آلمانی
* وضعیت اشتغال زنان در آلمان
- کاهش فاحش درآمد زنان در آلمان
* زنان و ورزش
- زنان فعال در اتحادیه‌های مختلف ورزشی آلمان کم نیستند، اما به ندرت زنان آلمانی را می توان در مقام مدیریت سازمان های ورزشی دید
* وضعیت طبقه کارگری در آلمان
- اخبار کارگری آلمان (... گذشته از حملات سرمایه داران، دولت حامی سرمایه داران نیز در هارمونی با آن ها چهارنعل پیش می رود. هر روز محدودیتی در تسهیلات اجتماعی ایجاد می کند. پارلمان تصویب می کند و دولت اجرا می کند و فقر در جامعه تلمبار می شود و هر روز گسترده تر می شود..)
* خارجی ها و کار در رسانه های آلمان
- سهم خارجی‌های آلمان در رسانه‌های این کشور (...اگر هم خارجی‌ها در تلویزیون حضور پیدا کنند، معمولا به آنها نقش‌های منفی داده می‌شود. مثلا خارجی‌ها به ندرت در نقش‌ شهروندان موفقی که مالیات پرداخت می‌کنند، دیده می‌شوند. نقش‌هایی که آنان به عهده می‌گیرند، معمولا مربوط به پیشینه مهاجرتی آنها می‌شود...)
* مهاجران و حق رای
- حق رأی برای مهاجران آلمان؛ حدود و موانع ( مهاجران به‌هیچ ‌عنوان حق رأی در انتخابات مجلس ایالتی و فدرال را ندارند)
* وضعیت دانشجویان خارجی در آلمان
دانشجویان خارجی با مشکلات زیادی در دانشگاه‌های آلمان روبرویند. (حدود نیمی از دانشجویان خارجی‌ سال اولی در آلمان، دانشگاه را ترک می‌کنند و دیگران هم به زحمت این دوره را به پایان می‌رسانند)
* معضل طلاق
- بازار داغ صنعت طلاق در آلمان

** نقض حقوق بشر در ایتالیا
امروزه در جوامع غربی، کم معنا شدن مفهوم خانواده، کودکان نامشروع و گسترش ایدز بخشی از نابودی ارزش‏های اخلاقی است. از سوی دیگر نادیده گرفتن حقوق زنان ، کودک آزاری، گسترش فقر به خصوص در بین کودکان پناهنده، نادیده گرفتن حقوق پناهندگان و از این قبیل موارد همه نشانه هایی از اتفاقات درونی جوامع غربی است. در این جا و به صورت تیتر وار به بررسی نقض حقوق شهروندان و اتباع خارجی در ایتالیا پرداخته می شود:
* نابودی ارزش ها در جامعه ایتالیا
- سالانه 30 هزار نوزاد در خیابانهای «ایتالیا» رها می‌شوند
- سگ ایتالیایی، محبوب‌تر از همسر
- بی ‌سوادی و کم سوادی در ایتالیا بیداد می‌کند
- در ایتالیا در هر دو ساعت یک نفر به ویروس ایدز مبتلا می‌شود
- افزایش نگران‌کننده نوجوانان سیگاری در ایتالیا
- رواج شیطان پرستی در ایتالیا
*کودک آزاری
- رشد پدیده کودک آزاری جنسی اینترنتی در ایتالیا
- کشیش قلابی در ایتالیا کودک آزار از آب در آمد
* فقر
- یازده میلیون ایتالیایی در خطر فقر قرار دارند
*کودکان و فقر
- روزانه ‎ 50هزار کودک مهاجر در ایتالیا گدایی می‌کنند
- کودکان فقیر چهره های پنهان اروپای مرفه
* زنان
- خشونت علیه زنان درایتالیا
- یک سوم زنان ایتالیایی در طول زندگی خود مورد تجاوز واقع شده‌اند
- تظاهرات گسترده علیه نقض حقوق زنان در ایتالیا
- خشونت علیه زنان در ایتالیا افزایش یافته است
- تبعیض علیه زنان در غرب
* پناهندگان ایتالیا
- اعتراض سازمان های امدادی علیه اقدام های جدید ایتالیا در برابر پناهندگان
- 800 مهاجر غیرقانونی پس از ورود به بندر لامپودوزا در جنوب ایتالیا بازداشت شدند
- شمارش معکوس برای رانده شدن
- رییس جمهور ایتالیا پس ازحادثه به آتش کشیدن یک مهاجرهندی توسط سه جوان ایتالیایی گفت: "ما در برابر حوادث وحشتناکی قرار داریم"
* عدم امنیت در جامعه ایتالیا
- احساس عدم امنیت در بین ایتالیایی ها

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد