جلسه سوم دادگاه با حضور قاتل راشل کوری برگزار شد

جلسه سوم دادگاه با حضور قاتل راشل کوری برگزار شد

 جلسه سوم دادگاه رسیدگی به پرونده قتل راشل کوری، دختر 23 ساله آمریکایی که توسط نظامیان ارتش اسرائیل کشته شد با حضور قاتل راشل برگزار شد.

"استی‌سی سولیوان " مسئول رسانه‌ای بنیاد راشل کوری با ارسال نامه‌ای خبرگزاری فارس را از جزئیات دادگاه راشل کوری که در اسرائیل برگزار می‌شود مطلع ساخت.
در این نامه آمده است:
در جلسه سوم دادگاه، راننده بولدوزری که در مارس 2003 در شهر رفح واقع در نوار غزه راشل کوری را زیر گرفته و به قتل رساند برای اولین بار در دادگاه شکایت خانواده کوری از دولت اسرائیل، حاضر شد.
حضور راننده بلدوزر، تحت تدابیر شدید و غیرعادی حفاظتی برگزار شد که دلیلی بر کمبود شفافیت در فرایند بازجویی و دادگاه این پرونده است.
راننده بولدوزر که نامش فاش نشده یک مهاجر روس است که در سال 1995 وارد اسرائیل شده است.

* دادگاه خانواده راشل را از دیدن قاتل دخترشان محروم کرد

راننده بلدوزر تنها شاهد روز واقعه در جلسه سوم دادگاه بود و شهادت خود را به مدت چهار ساعت از پشت یک حفاظ که به گفته دولت برای حفظ امنیت وی ضروری بود، ارائه کرد.
وکلای خانواده کوری درخواست کردند تا حداقل آنها بتوانند قاتل دخترشان را که از دید عموم مخفی مانده است ببینند اما با این خواسته موافقت نشد.
سیندی کوری مادر راشل کوری گفت: "از اینکه نتوانستیم او را ببینیم ناامید شده‌ایم. دولت و دادستان‌های اسرائیل به بهانه امنیت راننده بلدوزر، خانواده ‌ما را از دیدن او محروم کرد؛ این امر یک توهین آشکار است. "

* در دادگاه از حضور خبرنگاران و ناظرین حقوق بشر ممانعت شد

روز دادگاه تعداد زیادی از روزنامه‌نگاران، ناظرین حقوق بشر و فعالین جامعه مدنی از ورود به جلسه دادگاه منع شدند. در جلسه دادگاه فقط دو ردیف طولانی صندلی وجود داشت که تقریبا نصفی از آن برای اولین بار توسط ناظرینی که ظاهرا از دفتر دادستان کل و وزارت دفاع آمده بودند، اشغال شده بود.

* راننده شهادت خود را از روی نوشته و به صورت بریده بریده می‌خواند

طی چهار ساعت شهادت گیج کننده و مبهم، چنین به نظر می‌رسید که راننده بولدوزر سعی دارد نوشته‌هایی را که خودش در ماه آوریل امضاء نموده بود، بخواند. وی نمی‌توانست وقایع اصلی رویداد مانند تاریخ و یا ساعت کشته شدن راشل کوری را بیاد آورد، او حتی در خواندن نوشته‌هایی که به زبان عبری بود و گفته شده بود که شهادتی است که خود وی به دادگاه ارائه داده است، دچار مشکل شده بود و به صورت بریده بریده آن را می‌خواند.

* شهادت ضد‌ونقیض راننده بلدوزر در دادگاه

راننده بلدوزر بارها سخنانی خلاف آنچه در بازجویی به پلیس نظامی در سال 2003 گفته بود، بر زبان آورد. راننده بولدوزر اعلام کرد در زمانی که راشل را زیر گرفته و سپس بولدوزر را عقب رانده بود، راشل در میان بولدوزر و خاکریزی که بولدوزر آن را ایجاد کرده بود قرار داشت که این گفته‌ها با مدارک تصویری و شهادت شاهدان عینی بین‌المللی که در ماه مارس به دادگاه ارائه گشتند مطابقت دارد ولی شهادت وی با گفته‌های فرمانده‌ای که در همان روز داخل بولدوزر بود متناقض است. وی در شهادت خود اعلام کرده بود راشل کوری در یک مکان دیگر و بسیار دورتر از خاکریز قرار داشت.

* راننده بلدوزر حاضر به پس گرفتن شهادت متناقض خود نشد

در دادگاه از راننده بولدوزر پرسیده شد که آیا مایل است به خاطر این تناقضات شهادت خود را عوض نماید؟ وی با قطعیت جواب منفی داد.
راننده بولدوزر در بازجویی پلیس نظامی که سه روز بعد از واقعه انجام گرفت اعلام داشته بود که نقطه کور بخش جلوی بولدوزر 3 متر بود. وی در دادگاه ادعا نمود که نقطه کور 30 متر است این فاصله ده برابر بیش از آن است که وی در بار اول اعلام کرد.
راننده بولدوزر می‌دانست که بر اساس قوانین نباید در فاصله‌ای کمتر از ده متری افراد کار کند. وی می‌دانست که در آنجا افراد غیرنظامی حضور دارند، اما در دادگاه گفت که به وی دستور ادامه کار داده بودند. راننده در ادامه اعلام کرد که وی فقط یک سرباز است و تصمیمات را او نگرفته.

* راننده بلدوزر مدعی شد تا قبل از کشته شدن راشل متوجه حضور او نشده است

وی ادعا نمود که راشل را تا قبل از آن واقعه ندیده بود. علی‌رغم اینکه راشل به مدت چندین ساعت فعالیت‌های بولدوزر را مورد اعتراض قرار داده بود و تنها فعال زن حاضر در آنجا بود که جلیقه شب‌نمای براق نارجی بر تن داشت، اما راننده اعلام داشت که در طول روز واقعه، وی را ندیده بود.

* مادر راشل: عدم وجود پشیمانی در سخنان راننده بلدوزر بسیار سخت بود

پس از شهادت راننده بولدوزر در دادگاه،‌ سیندی کوری گفت: "برای من بسیار سخت بود که هیچ نشانه‌ای دال بر وجود پشیمانی در سخنان و یا صدای وی نیافتم. متأسفانه، تنها چیزی که از آن سوی دیگر داستان شنیدم بی‌تفاوتی بود. "

در دادگاه روز سه‌شنبه نمایندگان سازمان‌ها مختلفی به مانند سفارت آمریکا، فدراسیون حقوق بشر، انجمن ملی حقوق‌دانان و مجمع عربی حقوق بشر در جلسه دادگاه حضور داشتند. تمام این نمایندگان از نزدیک جریان استماع شهادت را دنبال می‌کردند.

جلسات بعدی دادگاه در روزهای 4 و 15 نوامبر، از ساعت 9 صبح تا 4 بعد از ظهر در دادگاه حیفا و به ریاست قاضی "اودد گرشون " تشکیل خواهد شد. انتظار می‌رود به زودی تاریخ جلسات بعدی دادگاه نیز اعلام شود.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد