به گزارش خبرگزاری خبرنگاران آزاد ایران ( ریفنا ) ، از خبرهایی که از انجمن های مختلف حقوق زنان و انجمن زنان قربانی در آمریکا به گوش می رسد بعداز اعدام " ترزا لوییس " و همچنین عدم واکنش کشورها ، انجمن ها و جامعه جهانی به محکومیت ادام " ترزا " این زن عقب مانده ذهنی ایالات های دیگر آمریکا بدون دغدغه حکم اعدام این زنان که بیشتر آنان خود قربانی و بی گناه هستند را جلو انداخته است. 
احمدی نژاد رییس جمهور ایران در سفر هفته گذشته خود به نیویورک با مصاحبه با شبکه های خبری انگلیسی زبان در بحث حقوق بشتر لیست 50 نفری از زنان بی گناه زندانی در آمریکا که در صف اعدام هستند را فاش کرد و حقوق بشر آمریکا را زیر سوال برد. این در حالی است که کشورهای غربی از جمله برزیل ، آمریکا، انگلیس ، آلمان و فرانسه چندی پیش در خصوص حکم زنی در ایران که ضمن زنای محسنه اقدام به قتل همسر خود کرده بود واکنش های مختلف و زیادی را به راه انداخته بودند و برای آزادی این مجرم هجمه رسانه ای زیادی به راه افتاد و ایران را به نقض حقوق بشر محکوم می کردند . 
این در حالی بود که وکیل " ترزا لوییس " از جامعه رسانه ای غرب و دولت آمریکا خواستار عقب انداختن حکم اعدام این زن عقب مانده را داشته ولی این روسای جمهور به همراه نمایندگان دولتشان و همسرانشان در مقابل دوربین های تلویزیونی فریاد وای مصیبتا را سر می دادند و کوچکترین توجه به مطالبات مردم خود داشتند. 
" ترزا لوییس " اعدام شد و چراغ سبزی به دیگر ایالت های آمریکا داد تا بدون هیچ دغدغه ای دست به اعدام این زنان بزنند . 
آمریکا کشوری که گفته می شود حکم حبس ابد اشد مجازات برای زندانیان خطرناک و جانیان و حتی مافیا قاچاق است به راحتی حکم اعدام این گونه زنان را اجرا می کند . 
کشوری که خود را مهد حقوق بشر در دنیا می داند در حالی که تفاوت زیادی بین مردان و زنان قائل است و تساوی را بین زن و مرد را عادلانه نمی داند به طوری که بر اساس تحقیقاتی که در مورد خشونت علیه زنان جامعه امریکا صورت گرفته است، از هر شش زن امریکایی یک نفر در زندگی اش مورد تجاوز جنسی قرار می گیرد و نیمی از قربانیان این جرائم کمتر از 18 سال سن دارند اما در این میان کمتر از پنج درصد مجرمان و متجاوزان به عنف گناهکار شناخته می شوند و فقط سه درصد از آنها در زندان هستند و در یک نتیجه گیری کلی می توان گفت از هر 16 متجاوز به عنف در امریکا ، 15 نفر آزاد هستند. 
و باز این در حالی است که بر اساس آمارپلیس فدرال آمریکا (اف بی آی) ، در سال 2009 بیش از 88 هزار و 97 مورد تجاوز به عنف در امریکا گزارش شده است اما در کمیسیون قضایی کنگره امریکا ، بررسی ها نشان داد این جرم اجتماعی با کمترین میزان مجازات در جامعه امریکا روبرو است. وظیفه ما است که برای حمایت از تمامی زنان اقدام به رسانه ای شدن این موضعات کنیم . 
تاریخچه اعدام در آمریکا ترزا لویز، نخستین زنی بود که پس از ۱۰۰ سال در ویرجینیا و پس از ۵ سال در ایالات متحده آمریکا اعدام میشد. در ایالت ویرجینیا، ۱۰۰ سال پیش، یک دختر ۱۷ ساله سیاهپوست به نام "ویرجینیا کریستیان" با استفاده از صندلی الکتریکی به قتل رسید. پس از آن دیگر هیچ زنی در این ایالت اعدام نشده بود. در حال حاضر، مجازات اعدام در ۳۵ ایالت از ۵۰ ایالت آمریکا به مرحله اجرا گذاشته میشود. در سال ۱۹۷۳ میلادی دیوانعالی ایالات متحده، مجازات اعدام را برای سه سال به حالت تعلیق در آورد. این تعلیق در سال ۱۹۷۶ به پایان رسید. از آن زمان تاکنون حدود ۱۲۰۰ نفر در آمریکا اعدام شدهاند که ۱۱ نفر از آنها زن بودهاند. یک سوم اعدامها در ایالت تکزاس صورت گرفته است. دیوانعالی آمریکا بر این نظر است که اگر بیشتر ایالات و افکار عمومی آمریکا از اجرای حکم اعدام پشتیبانی کنند، این مجازات، بهشرط آن که بیرحمانه و دردناک نباشد، برخلاف قانون اساسی نخواهد بود. تلاشهای مخالفان اعدام مخالفان مجازات اعدام در جهان تاکنون بارها از آمریکا خواستهاند که مجازات اعدام را کاملا لغو کند. برای آخرین بار، در ماه ژوئیه سال ۲۰۰۹ ریاست اتحادیه اروپا این درخواست را در نامهای با دولت آمریکا در میان نهاد. رئیس ادواری اتحادیه اروپا نوشته بود:«مجازات اعدام باعث کاهش بزهکاری نمیشود.» اما تلاشها تاکنون به نتیجهای نرسیده است. در آستانه اعدام لویز، اتحادیه اروپا کوشید از راههای دیپلماتیک این حکم را به زندان تبدیل کند. اما "باب مک دونل" فرماندار ایالت ویرجینیا حاضر به قبول این امر نشد. تصمیمگیری درباره اعمال یا عدم اعمال مجازات اعدام در آمریکا به ایالات سپرده شده و فرماندار ایالت تنها کسی است که میتواند یک محکوم به اعدام را مورد بخشش قرار دهد. مجازات اعدام در جهان تا ۴۰ سال پیش، مجازات اعدام تنها در ۲۰ درصد کشورهای جهان لغو شده بود. اکنون تعداد کشورهائی که مجازات اعدام را لغو کردهاند به ۷۰ درصد کل کشورهای جهان میرسد. بیش از ۹۰ درصد احکام اعدام امروز به ترتیب کثرت موارد در ایران، چین، عربستان سعودی، کره شمالی و آمریکا اجرا میشود. برخی از مدافعان حقوق بشر معتقدند دیوانعالی حقوق بشر استراسبورگ میتواند با صدور حکمی مجازات اعدام را در سراسر جهان ممنوع کند و دولتهای مجری این نوع مجازات را محاکمه کند. اما حقوقدانان میگویند که احکام دیوانعالی تنها میتواند شامل کشورهائی باشد که میثاق آن را امضا کردهاند. ایالات متحده آمریکا، از جمله کشورهائی است که عضویت این نهاد را نپذیرفته است. |