محمد علی ابطحی، معاون سابق رییس جمهور در دولت اصلاحات، با انتشار یادداشتی در فیس بوک، به آخرین سخنرانی پیام فضلینژاد در نمایشگاه قرآن واکنش نشان داد و آن را «سهمیة تهمت و دروغ و افترا» علیه خود دانست. ابطحی دو سال پیشتر نیز در خرداد 1387 با نگارش یادداشتی علیه فضلینژاد، به جای نقد مواضع وی، فقط به اهانت و نشر اکاذیب علیه پژوهشگر موسسه کیهان پرداخته بود. ابطحی در جدیدترین مطلب خود با عنوان «از زبان فضلی نژاد؛ حتما بخوانید» نوشت: «در میان تهمتهای مرتبی که علیه من انتشار میدهند حرفهای پیام فضلی نژاد، خبرنگار توبهکرده سایت گویانیوز و محقق امروزی روزنامه کیهان از همه با مزه تره... ایشان من را جزء کودتای نرم و مخملی و این جور چیزا تلقی داده. مثل اینکه کفگیر خیلی ته دیگ خورده. حتی کیهانیها هم برای خودشان بدون اضافه شدن این نوع محققان، هویتی داشتند!»
به گزارش صراط ابطحی که در جریان حوادث فتنه سبز یکی از مشاوران ارشد «مهدی کروبی» به شمار میرفت و پس از ناکامی کودتای انتخاباتی اصلاحطلبان در 22 خرداد 1388 به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» روانه زندان شد، در بازجوییهای مفصل خود اعترافات تکاندهندهای پیرامون پیوندهای سیدمحمد خاتمی با محافل امنیتی غرب و مفاسد گسترده اخلاقی برخی دولتمردان اصلاحطلب داشت که متن کامل آنان هنوز منتشر نشده است، اما براساس برخی گمانهزنیها به زودی انتشار خواهد یافت. ابطحی در دوران ریاست جمهوری خاتمی مسئولیتهایی نظیر ریاست دفتر رییس جمهور و معاونت حقوقی- پارلمانی رییس جمهور را برعهده گرفت و همچنان یکی از نزدیکترین سیاستمداران به محمد خاتمی به شمار میرود. او در دادگاه علنی حوادث پس از انتخابات، اعترافاتی را علیه سران فتنه بیان داشت که برای چندمین بار تمام مستندات، گمانهزنیها و تحلیلهای پیشین روزنامه کیهان را پیرامون اقدامات ضدامنیتی اصلاحطلبان تائید میکرد.
در ادامه، متن کامل این گزارش را که به سابقه کوششهای ابطحی برای براندازی نرم و فرافکنیهای وی میپردازد، بخوانید.
علیرغم چنین اعترافات شگفتانگیزی، این معاون سابق رییس جمهوری در دوران محمد خاتمی پس از آزادی از زندان و یک «توبه نمایشی» کوشید تا یک فرآیند بازسازی سیاسی را طی کند و علیرغم اعترافات تکاندهنده خود، فعالیت در حوزه جنگ نرم را ادامه دهد. از این رو، پیام فضلینژاد در آخرین سخنرانیاش در نمایشگاه قرآن به شرح رویکردهای جدید اصلاحطلبان برای پیشبرد پروژه کودتای مخملی پرداخت و گفت که «نیروهای سازمانی براندازی نرم با گرایش به عرصه هنر و ادبیات، تلاش دارند تا در قالبی دیگر به پروژههای امنیتی غرب سامان ببخشند.» پژوهشگر موسسه کیهان با بیان اینکه جایزه نوبل سال 2009 به خانم هرتا مولر تعلق گرفت، گفت که این زن نویسنده چنانکه خود نیز میگوید همه آثارش را در ستایش از سلسله کودتاهای مخملی اروپای شرقی نوشته که مشهورترین آن کتاب سرزمین گوجههای سبز است. هرتا مولر در این کتاب به شرح تکنیکهای مبارزات شبه دانشجویی برای براندازی رژیمهای ضدآمریکایی میپردازد؛ کتابی که توسط غلامحسین میرزا صالح به فارسی ترجمه و از سوی نشر مازیار منتشر شده است و در زمره آثار شناخته شده ادبی در زمینه جنگ نرم است.
فضلینژاد سپس با اشاره به اینکه محمد علی ابطحی مدتی پس از آزادی از زندان به قید وثیقه، با نگارش یادداشتی در 19 دی ماه 1388 به ستایش و معرفی کتاب سرزمین گوجههای سبز پرداخته است، با استناد به چندین مطلب ابطحی در ماههای اخیر از رویکرد جدید و پنهان او برای استمرار فعالیتهای براندازانهاش خبر داد. ابطحی در این مطلب همچنین در هماهنگی کامل با روشنفکران سکولار پیرامون «نهضت ترجمه» نوشته بود: «خوشبختانه در ایران نهضت ترجمه رُمان به خوبی و به سرعت انجام می شود. دست مترجمان قدرتمند ایران درد نکند که ایرانیان را با ادبیات دنیا آشنا می کنند. بیشتر از آنها دست رمان نویسان ایرانی که رمانهایی در طراز رمان های دست اول دنیا می آفرینند درد نکند.»
فضلینژاد در کتاب شوالیههای ناتوی فرهنگی که نخستین چاپ آن در دی 1386 به بازار آمد و اکنون در آستانه چاپ سیزدهم است، عکسهایی از حضور یک عامل سرویس جاسوسی اسرائیل (حسین درخشان) در منزل محمد علی ابطحی به چاپ رساند و از ماموریتهای پنهان ابطحی برای براندازی نرم سخن گفت. پژوهشگر موسسه کیهان از سال 1386 در سحنرانیهای خود نیز به افشای طرحهای پنهان اصلاحطلبان در ایران پرداخت. این افشاگریها سبب گشت تا محمد علی ابطحی در 21 خرداد 1387 با نگارش مقالهای با عنوان آقای خاتمی و هماهنگی با صهیونیستها، تهمتهایی ناروا را علیه پیام فضلینژاد منتشر کرد. معاون سابق رییسجمهور در آن مطلب گفت که سخنرانیهای فضلینژاد در حوزه علمیه قم به منظور منصرف کردن سیدمحمد خاتمی برای کاندیداتوری در دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری است. وی همچنین از فضلینژاد به عنوان «جوانکی که یهو پژوهشگر برجستهای شده» نام برد و خطاب به او نوشت: «برای یک فرد تواب البته فرقی نمی کند به چه کسی و از چه جناحی دروغ ببندد، زیرا هر طرف که خراب شود سود دشمنان کشور تضمین میشود.»
روند حوادث و اعترافات مشروح محمد علی ابطحی سرانجام نشان داد که در هنگامی که او از فضلینژاد به عنوان کسی که «سود دشمنان کشور را تضمین میکند» نام میبرده، خودش به همراه محمد خاتمی و سران فتنه مشغول پیشبرد پروژه کودتای مخملی علیه جمهوری اسلامی بوده است! جالب است که بخش مهمی از اعترافات ابطحی در زندان، تائید تحلیلهای پژوهشگران اصولگرا درباره فعالیتهای براندازانه اصلاحطلبان است.