جریان فتنه محصور در فضای مجازی

جریان فتنه محصور در فضای مجازی
اگرچه جریان فتنه در ابتدا با سوار شدن بر موج احساسی حاصل از ایام انتخابات توانست مدتی خودنمایی کند اما به دلیل شفاف‌سازی‌هایی که در یک سال اخیر به ویژه از سوی رهبر معظم انقلاب صورت گرفت، به تدریج حمایت مردمی خود را از دست داد و در نهایت در روز قدس امسال با وجود تبلیغات رسانه ای و سیاسی اثری از آن دیده نشد.

جمعه روز جهانی قدس بود. روزی که بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران آن را بنیان گذاشت تا هر سال مسلمانان جهان به خیابان‌ها بیایند و خشم و نفرت خود را نسبت به رژیم صهیونیستی ابراز و از مردم مظلوم فلسطین اعلام حمایت کنند.

با این حال، سال گذشته و در جریان فتنه 88، این جریان که دچار ریزش هم شده بود، تلاش کرد تا روز قدس را به عرصه خودنمایی علنی و تقابل رسمی با انقلاب اسلامی و همسویی با صهیونیست ها بدل کند.

در همین راستا و بر اساس رهنمودهای سایت رسمی وزارت خارجه اسرائیل، شعار "نه غزه؛ نه لبنان" به عنوان محور اصلی بدنه فتنه برگزیده و شعار مرگ بر اسرائیل خط زده شد تا در روز قدس فریاد زده شود و با تبلیغات رسانه‌ای القا شود که اکثر مردم ایران از حمایت از فلسطین ناراضی هستند و خواستار پایان این حمایت هستند.

اگرچه حضور اندک آشوبگران در راهپیمایی روز قدس و شعارهای انحرافی آنان باعث شد تا نشریات وابسته به جریان فتنه، دست به استفاده از نرم‌افزارهای گرافیکی مانند فتوشاپ بزنند (کاری که روزنامه اعتماد انجام داد) اما رسانه‌های بیگانه مانند بی‌بی‌سی و العربیه با تمرکز کامل بر روی این شعار، یک هجمه گسترده تبلیغاتی علیه جمهوری اسلامی ایران را کلید زدند.

روز قدس؛ یک سال بعد

با این حال و بعد از گذشت یکسال از آن روز، پایگاه اجتماعی جریان فتنه به حدی کاهش یافته است که در راهپیمایی روز قدس امسال کوچکترین مساله حاشیه‌ای بوجود نیامد و حتی راهپیمایان هم ترجیح ندادند اشاره ای به سران این جریان بکنند.

این اتفاق درحالی روز گذشته روی داد که برخی کارشناسان مسائل سیاسی معتقدند اصولا جریان فتنه از ابتدا یک جریان ریشه‌دار نبوده و فقط بر اساس احساسات و هیجانات زودگذر شکل گرفته است که به سرعت به سردی گراییده است.

در این زمینه، "داریوش سجادی" یکی از عناصر اپوزیسیون در خارج از کشور در مصاحبه‌ای اعلام کرد که جریان موسوم به سبز بعد از خطبه‌های آیت‌الله خامنه‌ای در نمازجمعه 29 خرداد، دچار ریزش شدید هوادار شد و اصطلاحا "آب رفت."

به همین دلیل روز قدس امسال حتی با وجود اظهارات تند مهدی کروبی خطاب به حامیانش برای حضور در راهپیمایی، هیچ حاشیه‌ای نداشت و مانند تمامی سال‌ها با حضور گسترده مردم و شعارها ضدصهیونیستی برگزار شد.

غیبت معنادار مدعیان انحصاری خط امام در میان مردم

در جریان فتنه 88، سران فتنه و اعضای اصلی و برنامه‌ریزان این جریان همواره تلاش می‌کردند تا با سوءاستفاده از برخی سوابق انقلابی خود، تمامی اقدامات ساختارشکنانه علیه نظام را توجیه کنند.

این افراد خود را "نماینده انحصاری خط امام" می‌دانستند و با سوءاستفاده از برخی افراد در داخل موسسه تنظیم و نشر آثار امام و همچنین بیت ایشان، اقدامات و مواضع ضدانقلابی خود را تحت نام بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران ترتیب می‌دادند.

اوج این مواضع ضدانقلابی و ضد امام در جریان هتک حرمت عکس امام خمینی (ره) از سوی هوادارن این جریان در روز 16 آذر صورت گرفت و نمایان شد؛ امری که نه تنها با محکومیت از سوی این افراد همراه نشد بلکه رسانه ملی مورد هجوم سران فتنه قرار گرفت که چرا این تصاویر را پخش کرده است!

این مساله تا جایی پیش رفت که مردم در راهپیمایی میلیونی 9 دی، تصاویر این افراد را به عنوان دشمنان و مخالفان نظام بر دست گرفتند و علیه آن‌ها شعار دادند.

عدم حضور مدعیان انحصاری خط امام در راهپیمایی‌ها به 9 دی و محکومیت هتک حرمت روز عاشورا توسط حامیان میرحسین موسوی هم رسید و هیچکدام از احزاب و جریانات وابسته به فتنه، در راهیپمایی این روز شرکت نکردند.

البته چند روز بعد، "مجید انصاری" عضو ارشد مجمع روحانیون مبارز رسما اعلام کرد که علت عدم حضور اعضای این حزب در راهپیمایی 9 دی، ترس از برخورد با واکنش‌های خشمگینانه مردم بوده است.

رسانه‌های بیگانه و برنامه‌های معنادار در روز قدس

در این میان، واکنش شبکه‌های تلویزیونی ضدانقلاب در زمینه پوشش اخبار راهپیمایی دیروز مشی ضدایرانی آنان را مجددا افشا کرد.

روز گذشته و در حالی‌ چندین ساعت از راهپیمائی روز قدس گذشته بود، شبکه تلویزیونی BBC یکی از مدعیان جریان آزاد اطلاع رسانی اخبار حضور میلیونی مردم در روز قدس را سانسور کرد.

به گزارش فارس، در حالی راهپیمائی باشکوه مردم روزه دار تهران، شگفتی دیگری را در تاریخ به ثبت رساند که برخی شبکه‌های خبری از جمله سایت شبکه تلویزیونی ‌بی‌بی‌سی که تحت امر وزارت خارجه بریتانیا فعالیت می‌کند، از انعکاس کوچکترین خبر از راهپیمائی دریغ کرده است.

این در حالی است این شبکه خبری سال‌های گذشته بعد از راهپیمائی‌های میلیونی مردم، ضمن شانتاژ خبری مدعی می‌شد که راهپیمایان صدها هزار نفر بوده‌اند اما اکنون این سایت تنها به انتشار اخباری در خصوص مهدی کروبی بسنده کرده و هیچ اشاره‌ای به این راهپیمائی نکرده است.

شبکه سعودی "العربیه" هم در راستای تلاش برای وارونه نشان‌دادن حضور میلیونی مردم ایران در تظاهرات باشکوه روز قدس، بجای پوشش خبری این رویداد به تدابیر انتظامی مربوط به این تظاهرات و برنامه‌ هسته‌ای ایران پرداخت.

العربیه که طی یک سال گذشته همواره تیتر "ادامه بحران در ایران " را برای برنامه‌های خود انتخاب می‌کرد، این‌بار نیز با انتخاب همین تیتر به جای پوشش خبری تظاهرات روز جهانی قدس به تدابیر امنیتی مربوط به برگزاری مراسم این روز در شهر تهران پرداخت.

این شبکه در ادامه تلاش کرد به جای پخش تصاویر مراسم این روز، تصاویری از حوادث و آشوب‌های خیابانی پس از انتخابات ریاست‌ جمهوری‌ سال گذشته بپردازد.

فعالان سیاسی معتقدند اگرچه جریان فتنه در ابتدا با سوءاستفاده از موج احساسی ایام انتخابات توانست مدتی خودنمایی کند و زمینه را برای تبلیغ علیه جمهوری اسلامی ایران فراهم کند اما به دلیل شفاف‌سازی‌هایی که در یک سال اخیر به ویژه از سوی رهبر معظم انقلاب صورت گرفت، به تدریج حمایت مردمی خود را از دست داد و در نهایت در روز قدس امسال با وجود تبلیغات رسانه ای و سیاسی اثری از آن دیده نشد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد