توهین سخیف آقای فرهیخته به منتقدانش!
پس از برکناری ثبوتی که 20 سال بر صندلی ریاست دانشگاه مذکور تکیه زده بود، رسانههای حامی جریان فتنه این اقدام وزارت علوم را اقدامی سیاسی عنوان کردند.
در هفتههای گذشته، جایگزینی فرد دیگری به جای یوسف ثبوتی در ریاست دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان حاشیههای فراوانی را در پی داشته و با واکنشهای متعددی از سوی رسانههای بیگانه روبرو شده است.
پس از برکناری ثبوتی که 20 سال بر صندلی ریاست دانشگاه مذکور تکیه زده بود، رسانههای حامی جریان فتنه این اقدام وزارت علوم را اقدامی سیاسی عنوان کرده و در اقدامی هماهنگ و گسترده به شدت آن را محکوم و از ثبوتی حمایت کردند.
نکته جالب اینکه در این بین برخی رسانههای حامی جریان فتنه، برکناری وی را با حمایتش از کروبی در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته مرتبط دانسته و اعلام کردند که از آنجا که حمایت ثبوتی از کروبی موجب شد کروبی رأی بالایی کسب کند، دولت تصمیم گرفت که او را برکنار کند. این در حالی است که کروبی در انتخابات سال گذشته از بین 4 کاندیدای شرکت کننده رتبه پنجم را کسب کرد و آرای باطله موفق شدند با اختلاف فراوان از وی پیشی بگیرند!
علی ایحال برکناری ثبوتی حاشیههای فراوانی را در دانشگاه تحصیلات تکمیلی زنجان به همراه داشت، به طوریکه برخی نزدیکانش در دانشگاه بر آن شدند تا با التهابآفرینی و حاشیهسازی از اجرایی شدن این اقدام وزارت علوم ممانعت به عمل آورده و با پروپاگاندای رسانهای و تبلیغاتی وزارت علوم را وادار به عقبنشینی کنند.
از سوی دیگر این اقدام وزارت علوم با استقبال دانشجویان و کارشناسان روبرو شد که این اقدام وزارت علوم را موجب فراهم آمدن شرایطی برای گردش نخبگان در دانشگاههای کشور عنوان کرده و توأمان از این که برخیها فکر میکنند با چند سال ریاست بر یک دانشگاه صاحب آن دانشگاه شدهاند و نمیشود آنها را جابجا کرد به شدت انتقاد میکردند. اشاره این دانشجویان و کارشناسان به این موضوع بود که برخی نزدیکان به ثبوتی در دانشگاه تحصیلات تکمیلی زنجان سابقه 20 ساله ریاست وی بر این دانشگاه را دلیلی بر لزوم تداوم این ریاست قلمداد میکردند!
اما اولین واکنش ثبوتی به برکناریاش از ریاست دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان با توهینی سخیف به منتقدان همراه بود.
وی در مراسم افطاری یکشنبه هفته گذشته که با حضور 700 نفر از به اصطلاح اصلاحطلبان زنجان برگزار شده بود، به سخنرانی پرداخت و ضمن اعتراض به اینکه پس از 20 سال از سمت خود برکنار شده است، در توهینی سخیف و به دور از شأن دانشگاه اظهار داشت که " وقتی هنوز دست آقایان به مینیژوپ مادرشان نمیرسید من ریاست دانشگاه را بر عهده داشتم."
به نظر میرسد استدلال ثبوتی برای لزوم تداوم ریاستش بر این دانشگاه همان استدلال عالمانه! نزدیکانش است که تأکید میکنند چون وی 20 سال است که رئیس دانشگاه است، پس باید همچنان رئیس دانشگاه بماند.
یادآور میشود این توهین ثبوتی به منتقدانش و همچنین مسئولان وزارت علوم در حالی صورت میگیرد که با وجود نقصهای فراوان در عملکرد 20 سالهاش در سمت ریاست این دانشگاه، مسئولان وزارت علوم از وی تقدیر شایستهای به عمل آورده و مراسم تودیع مناسبی برگزار کرده بودند.
ناگفته نماند که این سنخ استدلالات در میان اهالی جریان مذکور کمسابقه نیست، چه آنکه زهرا رهنورد همسر میرحسین موسوی کاندیدای شکست خورده انتخابات و صاحب تئوری بزرگ "داماد لرستان" یکی از دلایل خود مبنی بر تقلب در انتخابات 22 خرداد 88 را اینگونه عنوان کرده بود که "چون من (زهرا رهنورد) دختر لرستان هستم و موسوی هم بارها گفته که داماد لرستان است، پس اهالی لرستان دامادشان را رها نمیکنند و به احمدینژاد رأی دهند!" و البته خانم تئوریسین اعلام نکرده بود که حتی اگر تئوری مضحکش درست باشد چرا مردم این شهرستان باید فرزندانشان یعنی محسن رضایی و کروبی را رها کرده و اولویت را به دامادشان بدهند؟
علی ایحال نگاهی به کارنامه 20 سال! مدیریت ثبوتی بر دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان نیز خالی از لطف نیست.
بخشی از این کارنامه در ذیل میآید:
بعد از گذشت قریب به 20 سال از ریاست وی، این دانشگاه بدون حضور و فعالیت هر نوع انجمن، کانون و تشکل دینی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، علمی و پژوهشی به کار خود ادامه میداد.
اخبار حاکی از آن است که هرگونه فعالیت در این حوزهها از سوی مسئولین دانشگاه با مخالفت شدید روبهرو شده است، علاوه بر این نهاد نمایندگی ولیفقیه نیز تاکنون اجازه تاسیس دفتر در این دانشگاه را نیافته است!
بنابراین گزارش، در حالی که این دانشگاه فاقد نمازخانه و مسجد است، از ورود روحانی نیز برای برگزاری نماز جماعت در این دانشگاه در طول سالیان گذشته جلوگیری به عمل آمده و دانشجویان و اساتید مذهبی دانشگاه نیز در این دانشگاه طرد شده و مورد تمسخر قرار گرفتهاند.
از سوی دیگر با توجه به نیاز کشور به ظرفیتسازی در دورههای تحصیلات تکمیلی دانشگاهها، رئیس سابق این دانشگاه از همکاری با دولت در این زمینه سرباز زده و تنها با 600 دانشجو به کار خود ادامه داده است، این اتفاق در حالی رخ می دهد که دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان دارای شرایط، امکانات و ظرفیتی بیش از ظرفیت اعلام شده از سوی دانشگاه است.
علاوه بر این دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان در طول 20 سال ریاست یوسف ثبوتی حائز هیچ رتبه علمی و پژوهشی در کشور نشده است.
یادآور میشود پس از بررسیهای به عمل آمده از میان 11 نفر هیات ممیزه معرفی شده از سوی رئیس سابق دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان به وزارت علوم، 6 نفر دارای اندیشهها و افکار التقاطی و انحرافی لیبرالیستی و سکولاریستی شناخته شدهاند.
بر اساس این گزارش، از جمله اقدامات ثبوتی در دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان برگزاری نشستی با موضوع "دین، اخلاق و علم " در سال 86 بود که این نشست با نتیجه "ممنوعیت ورود مباحث دینی به محیط های علمی " به کار خود پایان داد!
بررسی عملکرد مسئولین این دانشگاه در سالیان اخیر نشان میدهد که از میان تمام مراسمات، عزاداریها و اعیاد مذهبی، ملی و رسمی کشور، تنها برپایی مراسم سنتی و آئینی نظیر مراسم چهارشنبهسوری و شب یلدا مورد استقبال مسئولین دانشگاه قرار داشته است.