پرونده‌هسته‌ای‌ایران رؤیای‌پیوستن‌ترکیه به‌اتحادیه‌اروپا را به

پرونده‌هسته‌ای‌ایران رؤیای‌پیوستن‌ترکیه به‌اتحادیه‌اروپا را به‌واقعیت می‌رساند

اظهارات بی سابقه وزیر امور خارجه آلمان "گیودو وسترویل" یکی از کشورهای مخالف پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا و بیان اینکه ترکیه به سمت پیوستن به اتحادیه اروپایی می رود، همچنین سخنان "دیوید کامرون" در ترکیه که او حاضر است برای پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپایی بجنگد! نشان داد که پرونده هسته ای ایران رؤیای ترکیه برای پیوستن به اتحادیه اروپایی را به واقعیت می رساند.

به گزارش رجانیوز،‌ این دیدگاه جدید رهبران اتحادیه اروپایی نتیجه تلاش یک دهه ای ترکیه به‌عنوان تنها کشور مسلمان با جمعیت 79 میلیونی برای پیوستن به اتحادیه اروپایی است. هدف مهمی که در اولویت برنامه های دولت رجب طیب اردوغان و حزب او "عدالت و توسعه " قرار دارد که از سال 2002 قدرت را در ترکیه به‌دست گرفته اند.

پیوندهای اقتصادی ترکیه با ایران و توسعه آن شرایطی را برای غرب ایجاد کرده است که تحریم‌های آن علیه ایران بسیار پوشالی تر از گذشته به‌نظر می‌آید، به‌طوری که وقتی یک شرکت ترکیه ای با ایران قرارداد خط لوله گاز به ارزش یک و دو دهم میلیارد دلار را امضا می کند، دولت ترکیه اعلام می کند که این شرکت خصوصی است و دولتی نیست و به‌نحوی به غرب پیام می دهد که دولت ترکیه قرارداد را امضا نکرده است.

اما ترکیه نه تنها از پرونده هسته‌ای ایران به عنوان اهرم فشار در مقابل اروپا برای پیوستن به اتحادیه اروپایی استفاده می‌کند بلکه با مواضعی که در طی یک سال گذشته در مقابل اسرائیل اتخاذ کرده و مانور نظامی اردیبهشت ماه امسال با سوریه مسیرهای دیگری را نیز برای تکمیل سناریوی پیوستن این کشور به اتحادیه اروپایی دنبال می‌کند.

در عین حال، رفتارهای اخیر دولت ترکیه برگرفته از مواضع انقلاب اسلامی ایران و جنبش اسلامگرایی امام خمینی است که در سه دهه گذشته، روند رو به پیشرفت خود در جهان اسلام را ادامه می‌دهد و سیاستمداران خوشه چین جهان اسلام سعی دارند از این حرکت مردمی برای خود و کشورشان منافعی کسب کنند.

به‌نظر می رسد که سیاستمداران ترکیه تا پیوستن کامل به اتحادیه اروپایی به اینگونه اقدامات ادامه بدهند و تا حد امکان در حمایت از برنامه هسته‌ای ایران و همچنین تحکیم مناسبات اقتصادی بیشتر با ایران ادامه بدهند و همچنان با تحت فشار قراردادن اسرائیل و مبارزه با این کشور در صحنه بین المللی بدون انجام دادن اقدامات عملی و مقابله جویانه با این کشور از این مسیر هم فشارهای لازم را به اتحادیه اروپایی برای پذیرش این کشور در اتحادیه اروپا ایجاد کنند.

اما به محض پذیرش ترکیه در اتحادیه اروپایی احتمالاً شاهد رها کردن محورهای فشار ذکر شده ازسوی ترکیه و برقراری یک رابطه عمیق با اتحادیه اروپایی خواهیم بود چراکه تحقق یک رویای دیرینه اصلی‌ترین دغدغه سیاستمداران این کشور با داشتن یک قانون اساسی "سکولار" و نظامیان قدرتمندی است که برای آن‌ها تنها منافع اقتصادی کشورشان مهم بوده و مصالح امت اسلامی در خط و مشی سیاسی آنها جایگاهی ندارد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد